Op een mooie dag in het voorjaar reed Tom één van zijn eerste tochten van het jaar op zijn motor. Het was een hobby waar hij zich helemaal in kon uitleven. Even weg van de beslommeringen van alledag, lekker vrij. Maar op een onbewaakt ogenblik sloeg het noodlot toe.

Bijna bij zijn eigen huis werd Tom op een kruising over het hoofd gezien door een automobilist. Een aanrijding was onvermijdelijk en Tom raakte gewond. Hij was aanspreekbaar en werd snel door een ambulance naar het ziekenhuis gebracht.

Bont en blauw
Na uitgebreide onderzoeken leek het letsel aanvankelijk mee te vallen. Tom had zowaar niets gebroken, maar was wel bont en blauw over zijn hele lichaam. Met een paar weken rust zou het allemaal met een sisser aflopen. Tom, zijn vrouw en zijn twee jonge kinderen waren allang blij dat hij het er levend vanaf had gebracht.

Tegenvaller
Na een tijdje zat het toch tegen. Tom hield een flinke pijn aan zijn schouder en kon deze ook niet goed meer bewegen. Talloze onderzoeken leverden geen duidelijke diagnose op en dus was het ook niet mogelijk de schouder goed te behandelen, laat staan te genezen. Tom kon definitief zijn werk niet meer doen als monteur van industriële kozijnen en beplatingen. Hij kreeg na twee jaar een volledige arbeidsongeschiktheidsuitkering. De verzekeraar van de automobilist had de aansprakelijkheid erkend en zou alle schade vergoeden. Maar ja, zo had Tom zich zijn leven niet voorgesteld, hij was nog maar 42 jaar.

Oplossing
Samen met Tom en een arbeidsdeskundige ben ik gaan kijken wat Tom nog wel zou kunnen doen en minstens zo belangrijk, wat hij graag voor werk zou willen doen. Tom biechtte op dat hij al een tijdje stiekem een droom had om een eigen koeriersbedrijfje te beginnen. Hij had wat contacten maar had de stap nooit aangedurfd met zijn gezin, huis en hypotheek. Nu had hij als het ware niets meer te verliezen. Een ondernemingsplan werd geschreven en aan de verzekeraar van de aansprakelijke partij voorgelegd. En die stemde gelukkig snel in. Ook het UWV verleende haar medewerking. De verzekeringsmaatschappij legde het startkapitaal op tafel, een busje werd aangeschaft en Tom kon weer aan de slag. Hij was de koning te rijk, beter gezegd, hij voelde zich de ‘King of the Road’.

Eind goed al goed
Tom had het goed voorvoeld. Het bedrijfje was al snel een succes en hij kon het werk goed volhouden. Hij voelde zich weer nuttig voor zijn gezin en voor de maatschappij. Hij had zijn eigenwaarde weer terug, ondanks het ongeval en dankzij de inspanningen van alle betrokkenen. Sterker nog, de koeriersdienst van Tom liep zó goed dat hij al na twee jaar zijn arbeidsongeschiktheidsuitkering kon laten beëindigen en zelfs iets meer verdiende dan vóór het ongeval.

Moraal van dit verhaal
Een letselschadezaak als deze is snel beschreven, maar heeft in de praktijk heel wat voeten in de aarde. Als je snel hebt mee gerekend kun je uittellen dat dit dossier ruim vier jaar onder mijn hoede is geweest. De afloop was buitengewoon goed, maar dat was lang niet altijd zeker. Samen met Tom, zijn vrouw en zeker ook de verzekeraar van de automobilist, hadden we een gemeenschappelijk doel voor ogen: Tom weer terugbrengen in de maatschappij en dat is gelukt.

Letselschade?
Een vak apart, schakel een gespecialiseerd letselschadeadvocaat in! Kijk op www.advocoeur-morsink.nl of bel 053-8200380 of mail info@advocoeur-morsink.nl