Samen met haar moeder zat ze een beetje schuchter bij mij aan tafel. ‘Zo ken ik haar helemaal niet’, zei haar moeder, ‘maar sinds het ongeluk is ze helemaal veranderd’. Zo zat Doutzen stilletjes een beetje voor zich uit te staren. Onveranderd mooi en knap, maar zoals ze was zou ze nooit meer zijn, tenminste, zo leek het.

Fotomodel
Op mijn vraag bevestigde haar moeder wat ik al dacht. Doutzen was vernoemd naar het beroemde fotomodel, we kennen haar allemaal. En neemt u van mij aan, minstens even knap. Net 17 jaar jong, maar bruusk van haar scooter gereden door een automobilist die haar geen voorrang had gegeven.

Kras op de ziel
De materiële schade was vrij snel in beeld gebracht. De scooter total loss, kleding beschadigd, de iPhone kapot en een kras op haar notebook. De verzekeringsmaatschappij wilde de schade snel en definitief regelen. Maar er was nog die kras op haar ziel…

Herstel in de oude toestand
In overleg met haar ouders hebben we toen besloten de zaak nog niet te regelen. Met behulp van mijn medisch adviseur hebben we de mentale problematiek eerst goed in beeld gebracht en daarna hebben we een vorm van begeleiding voorgesteld. Op kosten van verzekeraar uiteraard, want een schade vergoeden betekent eigenlijk een ‘herstel in de oude toestand’.

En dat is uiteindelijk goed gelukt. Na een aantal maanden intensieve begeleiding was de oude Doutzen weer helemaal terug. De vrolijke tiener die zich weer onder de mensen en in het verkeer durfde te bewegen en die haar toekomst weer vol vertrouwen tegemoet zag. En naast de materiële schade natuurlijk een passend bedrag aan smartengeld. Genoeg om rijlessen te bekostigen en misschien zelfs wat opzij te leggen voor een autootje. Maar eerst ging ze met een paar vriendinnen even op vakantie naar de zon, de jongens het hoofd op hol brengen want ja, je bent Doutzen of je bent het niet…

Letselschade?
Een vak apart, schakel een gespecialiseerd letselschadeadvocaat in!
www.advocoeur-morsink.nl 053-8200380 info@advocoeur-morsink.nl